Verokortit uudistuvat 2019. Kortissa on jatkossa vain yksi tuloraja koko vuodelle. Myös sivutulokortit jäävät historiaan. Uudet kortit toimitetaan tammikuussa ja ne ovat voimassa helmikuun alusta.
Vain yksi tuloraja
Aikaisemmin verokortin on voinut pyytää palkkakauden tulorajan mukaan, ns. A-verokorttina. Ensi vuonna verokortti on aina yhden tulorajan kortti, jossa tulorajan on koko vuodelle. Käytännössä siis palkansaajan verokortit ovat aikaisemman B-tyypin mukaisia. Kun tuloraja ylittyy, niin ennakonpidätys tehdään kortin lisäprosentilla.
Tavallisen palkansaajan pitää siis 2019 eteenoäin muistaa tarkkailla omaa palkkakertymäänsä entistä tarkemmin ja hakea Verohallinnolta uusi kortti, jos tulot muuttuvat oletetusta vuoden aikana.
Sivutulo- ja portaikkoverokortti poistuvat
Sivutulolle ei enää saa omaa verokorttia, vaan samaa koko vuoden tulorajaa käytetään kaikille tulolajeille. Opiskelijoiden ja nuorten käyttämä portaikkoverokortti poistuu myös käytöstä.
Verokortin kopio kelpaa
Uusi verokortti pitää olla toimitettuna työnantajalle helmikuun palkanmaksua varten. Enää ei tarvitse toimittaa alkuperäistä korttia työnantajalle, vaan kopio riittää. Se voi olla myös sähköinen tai vaikka kuva, kunhan sen perusteella pystyy toteamaan verokortin tiedot.
Muutosverokortti
Kun tarvitset uutta verokorttia, sen saa helposti Vero.fi:n kautta. Työntekijä voi kirjautua verkkopankkitunnuksillaan tai mobiilivarmenteella palveluun ja verokortin saa suoraan PDF:nä. Kun tilaat muutosverokortin, muista toimittaa se kaikille sen hetkisille työnantajillesi.
Verokortti ja Palkkaus.fi
Palkkaus.fi:ssä työntekijän tietoihin voi tallentaa verokortin tiedot ja lisäksi tallentaa PDF-tiedostona tai kuvana.
Ennakonpidätys toimitetaan palveluun talletetun voimassa olevan kortin tietojen mukaisesti ja jos sitä ei ole, niin ennakonpidätyksen voi tehdä 60% mukaan.
Linkit
Verohallinto: infosivusto verokortista
Kokeile ilmaista palkkalaskuria: arvioi palkkaa ja sivukuluja
Palkkaus.fi ja työntekijä: miten palvelu toimii?
Palkkaus.fi yritykselle tai yhteisölle
Palkkaus.fi: miten ennakonpidätys ja verotus toimivat työntekijällä